Bibbers & Boosheid

Van bevriezing naar bevrijding

 

Machteloosheid, frustratie, woede, geïrriteerdheid, je voelt ze wel maar uit je ze ook? Het kan een hele uitdaging zijn om met intense emoties om te gaan. Deze dag krijg je de kans om af te rekenen met je boosheid! Lekker je boosheid eruit knallen en jezelf bevrijden!! Spanning in je lijf of stress, ongeduldig of gefrustreerd zijn, het zijn allemaal signalen van onderdrukte boosheid. Deze opgestapelde boosheid vraagt om ontlading, het wil eruit.  


Boosheid onderdrukken kost veel energie     Boosheid onderdrukken is als een strandbal onder water duwen, het kost veel energie en geeft op den duur klachten zoals hoofdpijn, spanning (in spieren) prikkelbaar zijn, vermoeidheid, slechte concentratie, slaapproblemen, depressie, jeuk, eczeem, hoge bloeddruk etc.Mag jij boos zijn van jezelf?                              
Boosheid voelen is voor sommige mensen zo spannend dat ze zich nooit boos voelen. Boosheid helemaal boycotten zorgt ervoor dat je niet in je kracht staat. Weer anderen zijn vaak boos maar uiten dit niet. Vaak zit er een oordeel op boos zijn. Het mag niet want….

Sommige mensen uiten boosheid alleen bij mensen die 'veilig' voelen en die dichtbij staan. Ze worden bijvoorbeeld boos op hun partner of op hun kinderen terwijl de boosheid eigenlijk voor een ander is.  

Je ontploft soms van binnen maar blijft vriendelijk lachen….                                                 Herken je dat? Je komt in een situatie waarbij je het totaal niet eens bent met de ander. Je wilt wel iets zeggen, maar het lukt gewoon niet omdat het lijkt alsof je hele systeem op hol slaat. Je hart bonst in je keel, je ademhaling schiet omhoog en je voelt overal bibbers in je lichaam. Wanneer het niet lukt om je te uiten kan de boosheid naar binnen slaan in plaats van naar buiten en dit kan leiden tot allerlei (vage) klachten. 
Wanneer je je boosheid onderdrukt is er naast een oordeel vaak ook angst die je tegenhoudt. Angst om de controle te verliezen, angst om te flippen angst om een ander pijn te doen. We begrijpen dat je aanmelden voor deze dag best heel spannend is, en dat mag het ook zijn. Maar als je voelt dat je hier moet zijn, geef jezelf dan de kans om op een veilige manier te ontladen, het zal enorm opluchten!

 

De liefdevolle kracht achter je boosheid                       Je bent waarschijnlijk gewend boosheid te veroordelen en te zien als iets slechts, toch schuilt er achter boosheid een enorme kracht! Boosheid is energie. In je boosheid zit ook je passie, je vuur, je oerkracht! Door opgestapelde emoties te uiten kan de energie weer vrij stromen en kom je weer in contact met je positieve, liefdevolle kracht. Blijf je boosheid onderdrukken dan kom je dus nooit in je kracht en kan je ook je passie niet leven.  

 

 

Boosheid en trauma
Tijdens een heftige en bedreigende gebeurtenis schatten we razendsnel de situatie in en overwegen de opties. Als de bedreiging te groot is om ertegen te vechten zullen we proberen te vluchten, als dit niet gaat is er nog maar één optie, bevriezen. Bij bevriezing kan de stress en de boosheid van het moment niet ontladen worden. Er is een ‘onafgemaakte beweging’ in het lichaam opgeslagen. Die onafgemaakte beweging zorgt voor veel spanning en anderen klachten. Je kunt je heel boos voelen, soms een kort lontje hebben of juist niet over de drempel kunnen komen om boos te worden. Triggers in het dagelijks leven kunnen ervoor zorgen dat je weer in de bevriezing schiet.

 

Van bevriezing naar bevrijding
Wij hebben veel ervaring met het werken met trauma en bevriezing. De ‘bevroren’ verstarde delen in jou worden deze dag uitgenodigd om zich alsnog te ontladen waardoor je in het dagelijks leven ook makkelijker in beweging kunt komen. Boosheid kan je dus van dienst zijn, het is een energie die je helpt om te ontdooien en weer in beweging te komen.

                                                                                                                             

Je bent welkom!                                                                                                                     Of er nu sprake is van lichte irritatie of jarenlang onderdrukte woede, het is altijd goed om te komen en te ontdekken wat deze dag voor je kan betekenen. Juist als je bang bent voor boosheid, is deze dag een kans bij uitstek om het één en ander te helen. Je zult je oerkracht ontdekken en via je boosheid weer in contact met je passie komen, het gaat weer stromen!  

 

Voor professionals!
Als je cliënten begeleidt en dieper met ze wil komen is het van belang dat je stevig staat. Deze dag kom je in je oerkracht en sta je zo stevig dat je jouw cliënten ook weer verder en dieper kunt begeleiden. Wil je steviger staan en ontdekken wat het omarmen van boosheid voor jou en je cliënten kan betekenen? Kom dan vooral naar deze dag!

 

Inzichten en opluchting!
Je gaat deze dag ervaren hoe opgestapelde boosheid zich bij jou manifesteert. Je krijgt waardevolle inzichten over jezelf en als het nodig is zal er deze dag echt een ontlading van je boosheid plaatsvinden. Dat geeft vaak een enorme opluchting! Bovendien verminderen of verdwijnen klachten en werkt het sowieso preventief tegen (spannings)klachten. Om je te helpen boosheid te ervaren en te uiten maken we gebruik van verschillende oefeningen en prikkels. We kijken heel goed naar hoe jij en je lichaam reageren op deze prikkels. We werken o.a. met lichaamsgerichte opstellingen en zullen daarnaast ook actief aan de slag gaan met het triggeren en uiten van je boosheid. Expressie geven aan je boosheid kan op verschillende manieren, je lichaam vertelt je hoe het zich wil ontladen. De één wil schoppen, de ander slaan of schreeuwen. We gebruiken stootkussens e.a. materialen om je te helpen expressie te geven aan je boosheid.

Bring it on!
Wij zijn niet bang voor (jouw) boosheid. Het geeft niet als jij het wel bent maar de uitdaging ligt hem in het durven aangaan en durven loslaten. Daarvoor bieden we je een veilige setting en hebben we de nodige ervaring om je hier op een goede manier doorheen te loodsen. We zullen je helpen om deze keer net wél over die grens te gaan en je nu wél te uiten. Dit alles op een veilige manier, zowel voor jezelf, ons en natuurlijk je mededeelnemers.   

Nog wat redenen om vooral te komen ;-) 

-          Spanning in je schouders, kaken, benen armen en nek

-          Je voelt dat er iets uit moet maar het lukt je niet 

-          Je trekt conflicten aan en/of voelt je vaak machteloos, boos of gefrustreerd

-          Het lukt niet goed om je grenzen aan te geven

-          Anderen zien je niet of houden geen rekening met je 

-          Je bent bang voor boosheid bij anderen (en of bij jezelf) 

-          Je kunt wel een positieve boost gebruiken!  

 Begeleiding

Jan en Samantha zullen je op betrokken en veilige manier door deze dag heen loodsen. We hebben deze workshop in een andere vorm al vele malen mogen begeleiden. Na een korte stop hebben we besloten dat deze dag te mooi is om te laten liggen. Tijdens de MEE-opleiding, de Doorbreek Driedaagse en de Workshop Opstellen zien we maar al te vaak dat boosheid en frustratie onderdrukt worden in plaats van geuit en dat is zonde, want het kost bergen energie die je veel beter in kunt zetten. We hebben deze dag nieuw leven ingeblazen en nemen je graag nog een stapje verder mee de diepte in.

 

Je investering
Deze dag is een cadeau voor jezelf en je omgeving! Je investering voor deze dag is € 117,- inclusief btw. De dag duurt van 10.00 – 17.00 uur en wordt gegeven bij Centrum Puur aan de Celsiusstraat 29 in Wijchen.

Data

Vrijdag 14 juli 

 
De dag is inclusief koffie/thee, lunch en gebruik van alle materialen