Over mij

 

Jan Joosten Praktijk Lichtwerk Zutphen

Jaren geleden kreeg ik het boek 'Hoog Sensitieve Personen' van Elaine Aron in handen. Ik vond ontzettend veel herkenning in dit boek, maar was een jong volwassen vent die zichzelf niet wilde identificeren met de term 'gevoelig'. Ik was toch stoer? Ik vond dat ik de wereld aan moest kunnen en was ervan overtuigd dat dit niet mogelijk was wanneer je jezelf als gevoelig neerzette. Zelfs om hulp vragen om te leren omgaan met mijn gevoeligheid en het als kracht in te zetten was mij mijn eer te na. Ik besloot dat ik niet gevoelig was en ging verder met mijn leven. Gedurende de jaren die volgden voelde ik dat er iets niet klopte, dat er iets miste; ik had alleen geen idee waar ik het zoeken moest. Ik kreeg te horen dat iedereen weleens dit soort periodes meemaakte en dat ik me er maar niet teveel van aan moest trekken, het knagende gevoel zou vanzelf minder worden. dat gebeurde alleen niet, het werd eerder erger.


"We are all just walking each other home" ~ Ram Dass


Toen er jaren later iemand op mijn pad kwam die mij wel zag voor wie ik werkelijk ben raakte mijn leven in een stroomversnelling. Zij liet mij zien dat gevoelig zijn niets te maken had met zwak of minder zijn en leerde mij mezelf te accepteren zoals ik ben. Via deze 'redder' kwam ik in aanraking met de MEE-opleiding waar ik tools aangereikt kreeg om mijn gevoeligheid als kracht in te zetten en hier anderen mee te helpen. Opeens vielen er allerlei puzzelstukjes op hun plek. Hoewel ik het soms best spannend vond leerde ik met mezelf en met anderen de diepte in te gaan; ik kan nauwelijks omschrijven wat me dit heeft opgeleverd. Het knagende gevoel en de lichamelijke klachten zijn in elk geval een stuk minder aanwezig en dat bewijst voor mij dat dit mijn pad is.


Uiteindelijk was het iemand anders die in mij zag wat ik niet wilde of niet durfde te zien. Nu ik mijn licht weer terug heb gevonden is het stokje doorgegeven en mag ik misschien jou wel helpen om jezelf weer terug te vinden. Ik zie je graag bij Praktijk Lichtwerk om samen de diepte in te gaan en aan te kijken wat gezien mag worden, zodat ook jij weer kunt stralen en kunt leven in balans. 

Meer over mij lees je op deze pagina.


 

Praktijk Lichtwerk      Bronsbergen 25-106, Zutphen      06-15104701