Verslavingen

Worstel je met een verslaving die je leven bepaalt? Schaam jij je voor je onbedwingbare behoefte? Ben je boos op jezelf en op de wereld omdat niemand lijkt te begrijpen hoe het voor jou is? Heb je het gevoel dat je aan het afglijden bent, maar heb je geen idee waar je houvast kunt vinden of heb je het leven eigenlijk al opgegeven?

Voor mij was het een combinatie van allerlei factoren. Ik leefde met chronische pijn en kon totaal niet overweg met mijn eigen gevoeligheid. In de alcohol en het blowen vond ik het zelfvertrouwen en de verlichting waar ik zo hard naar op zoek was. Mijn gebruik werd mijn overlevingsmechanisme, op deze manier kon ik het leven wel aan. Na een tijdje nam mijn gebruik steeds meer toe tot de middelen echt de overhand kregen in mijn leven. Mijn omgeving gaf mij goedbedoelde adviezen, maar begreep me voor mijn gevoel niet. Langzaam maar zeker werd mijn wereldje kleiner en voelde ik me steeds eenzamer in mijn duisternis. Eigenlijk besloot ik op een gegeven moment het leven op te geven. Als jij dat gevoel herkent weet dan dat zolang het leven jou nog niet heeft opgegeven ook jij van je verslaving af kunt komen.

"If nothing ever changed there'd be no butterflies"


Weet dat het niet nodig is om het zo ver te laten komen dat een verslaving jouw leven bepaalt. In welk stadium je ook zit, samen met jou kijk ik graag naar de persoon achter jouw overlevingsmechanisme. Samen gaan we aan de slag en kijken wat er (energetisch) voor jou nodig is om weer controle over je leven te krijgen en je systeem op te schonen. 

Verslaving op energetisch niveau
Op energetisch niveau kun je een verslaving als volgt zien: Vanuit je lichaam heb je met alles in je leven een verbinding. Deze verbindingen kun je zien als dunne koorden die niet alleen tussen jou en andere personen lopen, maar ook tussen jou en je huis, je baan, je auto, je lievelingseten en ga zo maar door. Op het moment dat je met iemand in gesprek bent geef je de prioriteit aan het lijntje dat tussen jou en die persoon loopt; je bent in verbinding met elkaar. Is het gesprek afgelopen en ga je iets anders doen dan laat je die verbinding los en krijgt een ander lijntje prioriteit. 
Wanneer je verslaafd raakt geef je heel veel aandacht aan één bepaald lijntje, hierdoor voed je dit lijntje en neemt het steeds meer ruimte in je systeem in. Op het moment dat het lijntje een kabel wordt lijkt het alsof jij geen controle meer hebt over wanneer jij je ermee verbindt en wanneer je loslaat. De kabel begint dus ook aan jou te trekken.


Ook wanneer je stopt met je gebruik blijft deze verbinding op energetisch niveau bestaan. Het laten verbreken en uitzuiveren van deze en andere verbindingen maakt de kans op een terugval een stuk kleiner. Toen ik mijn systeem energetisch had laten zuiveren viel er zo’n enorme last van mijn schouders. Dankzij de ruimte die er toen ontstond had ik ook de kracht en het vertrouwen om te kijken naar het stuk waar ik zo lang voor op de vlucht was geweest. 
Met behulp van lichaamswerk zakken we van wat je weet naar wat je voelt. We gaan uitvinden wat jouw behoeften zijn en hoe je die op een gezonde manier kunt vervullen.

Samen op weg naar vrijheid
Nadat ik zelf 10 jaar lang geworsteld had met een alcohol- en drugsverslaving heb ik uiteindelijk al mijn moed bij elkaar geraapt en aan de bel getrokken. Wat vond ik het moeilijk om uit te reiken en te erkennen dat ik een probleem had. En wat ben ik blij dat ik die stap heb gezet… Gelijk vanaf het moment dat ik voor het leven koos ontving ik zoveel hulp. Er kwamen uit het niets mensen op mijn pad die mij zo’n eind op weg hebben geholpen. Zonder deze hulp had ik niet gestaan waar ik vandaag sta; het is niet in woorden uit te drukken hoe dankbaar ik hier voor ben. Het gevoel om na deze duistere periode mijn leven weer terug te hebben en te hebben gevonden waar ik al die tijd naar op zoek was gun ik iedereen.

Als ook jij je leven weer terug wilt, weer blij wilt worden van de kleinste dingen en weer wilt genieten, niet van iets speciaals, maar gewoon omdat het kan weet dan dat ik je verder kan en wil helpen in je proces.  

 

                                                Praktijk Lichtwerk      Bronsbergen 25-106, Zutphen      06-15104701