Workshop Essentie Opstellingen

Heb je te weinig aandacht voor jezelf gehad de laatste tijd? Ben je de flow en verbinding met jezelf even kwijt? Alleen dat is al een goede reden om jezelf deze bijzondere middag te gunnen! Een middag in de onderstroom, in verbinding met jezelf en met gelijkgestemden. Even op zielsniveau bijtanken en geïnspireerd worden door de kracht en de magie van het opstellen.


Deze middag is zowel geschikt voor professionals als andere belangstellenden. Ervaring met opstellen is niet persé nodig, ook als eerste kennismaking hiermee ben je van harte welkom. Het familie opstellen komt oorspronkelijk van Bert Hellinger, in het begin werkte hij veel met zinnetjes en vaste regels. Later heeft hij dit losgelaten en is veel meer op zielsniveau gaan werken. Inmiddels zijn er twee stromingen in het familieopstellen. Er is de klassieke vorm waarbij de opsteller veel meer invloed heeft en er is het 'nieuwe opstellen' waarbij niet zozeer de opsteller maar het veld allesbepalend is.

Wij werken met het 'nieuwe opstellen' en volgen hierbij het veld en de stroming van de ziel.

Die ziel is ook heel mooi leesbaar in het lichaam. Waar zijn onafgemaakte bewegingen en wat zegt het lichaam? Juist om dat zielsniveau te kunnen bereiken werken we veel in stilte. De energie is diep, krachtig en helend.

We hebben een hele eigen vorm van opstellen ontwikkeld waarbij het lichaam een hele belangrijke rol speelt. Het lichaam reageert vaak al voordat ons hoofd zich daar bewust van is. Dit is wat wij waarnemen en we helpen je graag om je bewust te worden van en te luisteren naar de wijsheid die door jou heen stroomt.

Familie opstellingen is voor ons meer dan het opstellen van ouders, voorouders etc. Ook andere dimensies nemen wij mee. Waar nodig werken we met velden van vorige levens en andere dimensies zoals jouw gidsen, engelen etc. Hierdoor ontstaat een ongelooflijk mooie en unieke manier van werken die vaak diepe indruk achterlaat.

Niet alleen voor de vraagsteller is de opstelling helend. Een representant wordt altijd met een (onbewuste) reden voor een bepaalde plek gevraagd. Zo wordt er bij iedereen iets aangeraakt.

Verwacht geen kant en klare antwoorden (stuur niet teveel!) juist door je verwachting los te laten gebeuren de mooiste dingen. Soms lost iets zich vanzelf op doordat je het durft aan te kijken, doordat je er mee kunt 'zijn'.

Opstellen is dan ook een prachtige oefening om je hoofd los te laten en te vertrouwen op je intuïtie.

We doen deze middag veel kleine opstellingen in groepjes, hierbij kiezen we steeds vooraf een bepaald thema, het mooie is dat iedereen op deze manier aan bod komt! Natuurlijk hebben we ook oog voor andere thema's en vragen die zich aandienen.

Een paar voorbeelden van wat zoal opgesteld kan worden:

  *    Relaties die niet lekker lopen (met partner, kinderen, familie, vrienden etc.)
  *    Werk gerelateerde vragen of problemen
  *    Je succes of geluk niet kunnen vinden of vasthouden
  *    Steeds weer vastlopen en maar niet bij de kern van het probleem kunnen komen
  *    Onverwerkte gebeurtenissen of herinneringen die je niet loslaten
  *    Spanning in je lichaam of andere fysieke klachten/problemen

Er is ook ruimte voor een aantal 'grote opstellingen' waarbij een paar mensen hun vraag kunnen inbrengen. We leggen bewust niet vooraf vast met welke vragen we gaan werken. We laten ons op deze midag graag leiden door het veld en onze intuïtie.